يکصد گياه
(گياه درماني ايراني)
نرويد از زمين هرگز گياهي كه بر برگش ننوشتست دوائي
در آفرينش موجودات عالم مطمئناً خلقت گياه يك معجزه ي شگرف است همانطوري كه شاعر پارسي سراي ايران نظامي گنجوي فرموده اند در زمين هيچ گياهي آفريده نشده مگر در فطرت آن اثر شفابخشي نهفته باشد . اين سخن پرمعنا پايه ي تمام تحقيقات جهان در مورد گياه درماني است و هر روز كه اثر جديدي از شفابخشي گياهان كشف مي شود ارزش اين بيت زيبا بيشتر مي گردد . خلقت گياه يك معجزه ، رفتار گياه معجزه اي عظيم تر است .
سراسر جهان مملو از دهها هزار گياهي است كه هر كدام مي تواند به تنهايي صدها درد و يا بيماري را درمان كند كه در اين ميان نقش ايران به عنوان مهد طب سنتي جهان در رويش گياهان داروئي بسيار پررنگ و مشهود است . در ايران بيش از 10 هزار گياه داروئي شناسايي شده كه بيش از 3 هزار آن بومي ايران است و از طرفي ايران يكي از بزرگترين مراكز تحقيقات گياه درماني و طب سنتي در طي 2 الي 3 هزار سال اخير بوده كه اين مهم بدست تواناي اطباي شهير و دانشمند ايران همچون بوعلي سينا ، ذكرياي رازي ، جرجاني و ..... محقق شده است كه ثمره اين تلاش خستگي ناپذير در طول هزاران سال كتب معتبر گياه درماني و طب سنتي همچون قانون در طب ، الحاوي ، اعراض الطبيه ، ذخيره خوارزمشاهي ، قربادين كبير ، تحفه ي حكيم ، مخزن الادويه و ....... مي باشد .
اين سرمايه عظيم با گذشت هزاران سال هنوز همچون خورشيدي تابناك در دنيا مي درخشد بطوري كه سازمان بهداشت جهاني در دنياي مدرن امروز با صراحت مي گويد زمان آن رسيده كه مردم بدليل خستگي از طب مدرن به سمت طبي سنتي روي بياورند كه دانشمند شهير ايراني بوعلي سينا بنا نهاده است امروز جهان با سرعتي باور نكردني به سمت استفاده از گياه درماني و روشهاي ديگر طب سنتي پيش مي رود و از طرفي عوارض داروهاي شيميايي مردم سراسر جهان را به ستوه آورده تا جائيكه در بين مردم عام هم سخن از عوارض خطرناك بسياري از داروهاي شيميايي است كه براحتي توسط اطباء مدرن براي مردم تجويز مي شود حال امروز ما در ايران همه آنچه را براي نجات بشريت در طب لازم است داريم ما بايد همچون گذشته كه صدها سال كتب معتبر طب سنتي و گياهان داروئي طب سنتي ايران در كشورهاي معتبر جهان همچون فرانسه منبع درسي دانشگاهي بود و سلامت جهان را تضمين مي كرد بايد دوباره اين سرمايه ي عظيم را احياء كنيم .
ما نيازي به تحقيق و تجربه در استفاده از گياهان داروئي نداريم چون اين كار در طول چند هزار سال توسط اطباء ايران و يوناني انجام شده و گياهاني كه امروز براي درمان در اختيار داريم جزء مجرب ترين گياهاني است كه جان ميليونها انسان را در قرون متمادي نجات داده است شايد يادآوري اين نكته كه انسان ناخواسته در طول هزاران سال در گياه درماني همه آنچه را لازم بوده شجاعانه روي بدن خود تجربه كرده و اثرات معجزه گر آنها را بدست آورده است . از طرف ديگر گياهان داروئي مهربانانه بدون داشتن عارضه اي در طول اين دوران آزمايش و خطا بشر را همراهي نموده اند .
يعني اينكه ما در روزگار جديد كافي است دسترنج بزرگان طب سنتي خود را مورد استفاده قرار دهيم و نيازي به تحقيقات جديد تر در مورد طب سنتي در ايران نداريم هر چند كه انجام تحقيقات براي كشف رموز جديدتر لازم است .
غرض از بيان اين مطالب فوق اين بود كه بگويم ما با مطالعه در دانش غني طب سنتي ايران امروز جسورانه مي خواهيم دنيا را و بشريت را با گياه درماني ايراني نجات دهيم . در اين جهاد بزرگ نيازي به معرفي همه ي هزاران گياه نيست بلكه استفاده از تعدادي از آنها كه بتواند تمام دردها و بيماريها را درمان كرده و مجرب باشند بهتر خواهد بود .
چند سال قبل بعد از مطالعه ي شبانه روزي در طول سالهاي طبابت و درمان بيماران لاعلاج با گياهان داروئي و روشهاي ديگر طب سنتي ايران تأليف كتابي با تعداد محدود گياه كه بتوانند همه بيماريها را درمان كنند در ذهنم شكل گرفت . بعد از تفكر بسيار 100 گياه را در ميان هزاران گياه معجزه گر انتخاب كردم اما بدليل مشغله ي كاري اين كار محقق نشد تا اينكه ديدم چند نفر از دوستداران طب سنتي كتابي با عنوان يك گياه معجزه گر نوشته اند . كتابهاي فوق را بدقت مطالعه نمودم مشاهده كردم در عين حاليكه مؤلفين اين كتابها زحمات بي نظيري را براي تأليف به جان خريده اند اما جاي تفكرات خودم را كه برگرفته از طب سنتي ايران بود خالي ديدم كه مطمئناً اگر چنين نبود با قبول مصداق واجب كفائي بودن ، هيچگاه كتابي با عنوان يكصد گياه درمانگر با گياه درماني ايران را تأليف نمي كردم .
اشكال اول اين بود كه بحث مزاج و طبايع كه پايه گياه درماني است را در اين كتابهاي با ارزش خالي ديدم و از طرفي ايراني بودن اين كتابها هم بسيار كمرنگ بود اشكال دوم اين بود كه يكصد گياه معرفي شده مجربات خود مؤلفين نبود به همين دليل من يكصد گياهي را انتخاب نمودم كه بارها از آنها براي شفاي بيمارانم استفاده نموده ام و از مجربات من بودند اشكال مهمتري كه وجود داشت اين بود كه در انتخاب يكصد گياه مؤلفين عزيز به بومي بودن حداكثري آنها توجه نكرده بودند . البته اشكالات ديگري هم وجو داشت كه با مطالعه اين كتاب شما بزرگواران به آنها پي خواهيد برد