طب سنتي ايران نياز به تجربه و اجتهاد دارد
طب سنتي ايران يک مکتب عظيم درماني است، که ده ها روش درماني معجزه گر دارد . در هر روش درماني گاهي ، صدها دارو براي يک درد وجود دارد ، مثل گياه درماني ،که يکي از بزرگترين روشهاي درماني طب سنتي ايران است و براي هر دردي صدها گياه وجود دارد.
در گياه درماني هزاران دارو وجود دارد، که هر کدام خود داروخانه اي در يک گياه ، و بعضي هم درمانگاهي در يک گياه هستند .
در طب سنتي ايران براي هر بيماري هزاران دارو ، ده ها روش درماني ، و براي هر دارو صدها و گاهي هزاران اثر درماني وجود دارد .و از طرفي پيچيدگي جسمي و مزاجي انسان ، و روشهاي درماني طب سنتي به حدي است ،که هيچگاه نمي توان براي چند بيمار مبتلا به يک بيماري ، يک دارو استفاده کرد .
حال هر پزشک طب سنتي ايران ، از ميان اين همه روش ، و دارو مي تواند با توجه مطالعه ، تجربه ، خلاقيت و توان خود ،ساده ترين ، بي عارضه ترين و اثرگذارترين دارو را انتخاب کند و با آن دردها را درمان کند .
اين فلسفه درمان ، در مکتب درماني ايران ، به يک معجزه شبيه است و نقطه تفاوت ما با طب مدرن از همينجا آغاز مي شود.
در طب سنتي ايران براي هر درد هزاران دارو وجود دارد و باز اين درد درمزاجهاي مختلف داروهاي خاص خود را دارد .که چون از جنس انسان هستند يا بدون عارضه اند يا اگر هم در اثر اشتباه تجويز ، عارضه اي ايجاد شود ، مربوط به خطاي پزشک است و در فطرت داروي طبيعي ، عارضه وجود ندارد.
پس يک پزشک طب سنتي ايران ، بايد در دانش عظيم اين مکتب درماني ، اجتهاد کسب کند ، تا بتواند حفظ سلامتي و درمان درد کند .
آنگاه ، مي تواند براي خود يک شيوه درماني انتخاب کند ، که مباني آن طب سنتي ايران، و همراه با خلاقيت و تجربه شخصي باشد . به همين دليل است که وقتي کتب طب سنتي را مطالعه مي کنيم ، پزشکان مختلف آن ، در عين حاليکه در مباني با هم يکي بودند ، اما در نسخ و استفاده از روشها ، براي درمان بيماريها ، متفاوت بوده اند.